Inte sällan så landar vårt fokus på det som vi inte tycker är så bra. Det tycks vi kunna både prata om och tänka på hur länge och mycket som helst. Vi får ofta med oss nån på samtal om saker som inte är bra , det ligger liksom för oss det där.

Inget fel att hamna där ibland, bara man är villig att lämna och hitta nytt förhållningssätt. Att välja att fokusera på något annat. Att tänka på alla de saker som är bra, okej, trevliga, fina osv. Det finns ofta hur mycket som helst. Om vi är villiga att titta efter.

Är det stökigt och massa skor och väskor i hallen när du kommer hem? Är dina ungar är lyckligt lottade som har vänner? Plingar det mycket i telefonen eller är din kalender uppbokad. Du har ett rikt liv med spännande saker och fina vänner kanske?
Ni fattar vad jag menar. Saker blir vad vi gör dem till. Mycket ut av det som irriterar oss och tar energi spelar liten eller ibland ingen roll alls i det stora hela. Ditt förhållningssätt är nyckeln till framgång.

Nu till rubrikens syfte…. runt om oss så finns det människor som är fantastiska, som sliter hårt, som ställer upp och som stöttar. Som gör saker lite bättre hela tiden. Som finns där och som ger trygghet.
Kanske är det en kollega som alltid ställer upp, en familjemedlem som är oumbärlig, en vän som du kan dricka kaffe med hur länge som helst.
Oavsett vem du kom att tänka på så blir min fråga? När sa du det sist? När lät du personen ifråga veta att han eller hon är viktig för dig? Att de gör skillnad bara genom att finnas? Att du är tacksam för att ha personen i din närhet?

Du har kanske tänkt det hur många gånger som helst…. vilken tur att han eller hon finns…. kanske känner du dig varje dag tacksam över den relation du lever i, hur fina dina barn är eller vilka fina vänner du har omkring dig.
det är underbart. Men desto mer underbart om du delar med dig.
Det är inte tanken som räknas. Inte i detta fallet.
Låt personen/personerna veta. Skicka ett kort sms med uppskattning, ge en extra kram och säg vad jag är glad för dig, ring och säg – du är fantastisk.

Jag är oerhört tacksam för min man, han är fantastisk på så många sätt. Ofta tänker jag det men ur min mun hoppar ofta de andra sakerna. De som egentligen inte spelar någon roll. Som jag tar mig rätten att “störa” mig på.
Det är sorgligt och till ingen nytta. Jag har bestämt mig för att öva mig på att tänka – i det stora hela, vad spelar det för roll? när jag blir irriterad eller känner trista känslor över småsaker.
Ofta landar jag i… ingen roll alls. Det är bara mitt ego som talar.
Det är en viktigt insikt som gör skillnad för mig, mina relationer och min tillvaro.

Fokus blir på att istället haffa de tillfällen när jag tänker uppskattande och tacksamma tankar. Att dela med mig av dessa till de som de berör.
Varför? För att det spelar roll. För att människor växer med uppskattning, för att du kanske just idag när du hör av dig prickar in en dag när nån tvivlar. På sig själv eller på sin situation. Då kanske din omtanke gör underverk. Mer än du kan ana.
Om inte du tror mig, gå till dig själv. Vad växer du av? Vad gör dig till en bättre människa? Vad får dig att vilja lite till?
Inte sällan är svaret på ovan frågor… kärlek och omtanke.
Så låt det bli det vi sprider. Nu och framöver.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *